Antalyalı Kadınlardan Deri Sanatı Şöleni! Bu Kursa Bayılacaksınız!
Antalya Gündem

Antalyalı Kadınlardan Deri Sanatı Şöleni! Bu Kursa Bayılacaksınız!


15 May 20255 dk okuma9 görüntülenmeSon güncelleme: 11 July 2025

Antalya'da yaşayan kadınlar, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nin düzenlediği 'Deri Teknolojileri Kursu'nda hünerlerini sergiledi. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde görücüye çıktı. Peki, bu kursun sırrı ne? İşte detaylar...

Deri Sanatıyla Yeniden Doğuş

Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nde Ferda Eyisaraç'ın eğitmenliğinde açılan 'Deri Teknolojileri Kursu', Antalyalı kadınların hayatına dokundu. Çoğunluğu kadın olan kursiyerler, sezon boyunca deri çanta, şapka, cüzdan, kıyafet, aksesuar, duvar panosu ve dekoratif süs eşyaları üretti. Yakma tekniğiyle üzerlerine resim ve desenler işlenen bu sanat eserleri, Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'ndeki Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde sergilendi.

Başkan Uysal'dan Tam Not

Sergiyi ziyaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eserlere hayran kaldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan ile birlikte sergiyi gezen Uysal, öğretmen Ferda Eyisaraç'tan bilgi aldı. Başkan Uysal, "Bu kadar güzel deri çalışmalarını ilk defa gördüm, gözlerim kamaştı. Eserler, sabırla çalışılmış, titizlik gösterilerek üretilmiş" diyerek övgülerini dile getirdi ve Ferda Eyisaraç ile kursiyerlerini tebrik etti.

Deri İşleme Kadınlar İçin Kazanç Kapısı Oldu

Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç, genç kız ve yetişkin kadınların deri işleme teknolojileri kursuna ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti. Eyisaraç, "Bazı kursiyerlerimiz öğrendikleri bilgiler ışığında kendilerine deri çanta, şapka, kıyafet, aksesuar, duvar panosu üretim atölyesi açtı. Birçoğu da evlerinde üretim yapıp kazanca dönüştürerek aile bütçelerine katkıda bulunuyor" dedi.

  • Deri çanta
  • Şapka
  • Kıyafet
  • Aksesuar
  • Duvar panosu
  • Dekoratif süs eşyaları

Antalya'da açılan bu kurs, kadınların hem sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine hem de ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına olanak sağlıyor. Deri işleme sanatıyla tanışan kadınlar, hem kendilerine yeni bir hobi ediniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunarak hayatlarını değiştiriyor. Bu tür kursların yaygınlaşması, kadınların güçlenmesi ve toplumun gelişimi açısından büyük önem taşıyor.