
Yunus Emre Vakfı'nda Milyonluk Vurgun İddiası! Şok Detaylar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Yunus Emre Vakfı'nda 43 milyon TL'lik yolsuzluk yapıldığı iddiasını ortaya attı. İddialara göre, Anka Kongre Turizm adlı şirketin kazandığı ihalelerde usulsüzlükler tespit edildi ve soruşturma dosyasına AKP'li bir bakan ile MHP'li bir yöneticinin adı da karıştı.
Vakıfta Organize İşler Mi Dönüyor?
Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yunus Emre Vakfı'nda "organize işler" döndüğünü ve AK Parti'nin vakfı bir ahtapot gibi sardığını belirtti. Yavuzyılmaz'ın iddiasına göre, Anka Kongre Turizm adlı şirketin 5 ayda kazandığı 61 ihalede yolsuzluk yapıldı. Bu yolsuzluğun tutarı ise 1 milyon 120 bin 38 Dolar, yani güncel kurla 43 milyon 457 bin TL olarak hesaplandı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu müfettişlerince yapılan soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı:
- İhalelerin satın alma dosyalarının baştan sona uydurma veya kurgulanmış olduğu,
- Teklif süreçlerinin göstermelik yürütüldüğü,
- Piyasa araştırmalarının gerçekçi olmadığı,
- Alım süreçlerinin belirli bir firmanın lehine olacak şekilde yürütüldüğü,
- 5 ayda 61 ihaleyi kazanan firmanın tek bir çalışanının olduğu, ofisinin Sanal Ofis olduğu,
- Aynı kişiye ait şirketlerin aynı ihaleye teklif verdiği,
- İhaleye giren üçüncü firmaların adına sahte teklif belgeleri düzenlendiği,
- İhale süreçlerinin manüple edildiği, haksız kazanç sağlandığı,
- Satın alma süreçlerine fesat karıştırıldığı,
- Sahte hizmet ifa tutanakları düzenlendiği,
- Vakıf kaynaklarının bilinçli ve sistematik zarara uğratıldığı,
- Bu doğrultuda satın alma evraklarında ve banka ödeme talimatlarında imzası bulunan kişiler ve şirket yetkilisinin, kendileri ve/veya başkalarının lehine menfaat temin ettikleri tespit ediliyor.
Sorumlular Kimler?
Soruşturma dosyasına göre, satın alma onay belgeleri ve piyasa araştırma tutanaklarında imzası olanlar arasında Enstitü Başkanı Şeref Ateş (kaçak),Başkan Yrd. Rahmi Göktaş (serbest) ve Daire Başkanı Murat Çakır (tutuklu) bulunuyor. Ayrıca, bu kişilerin satın alma komisyonunda da yer aldığı belirtiliyor. Vakıftan şirkete banka ödeme talimatlarını verenler ise Enstitü Başkanı Şeref Ateş (kaçak),Başkan Yrd. Kutalmış Yalçın (serbest) ve Daire Başkanı Safiye Yurduseven (tutuklu) olarak sıralanıyor.
Bu iddialar, Yunus Emre Vakfı'nın faaliyetleri ve şeffaflığı konusunda ciddi soru işaretleri yaratıyor. Soruşturmanın derinleşmesi ve sorumluların adalet önüne çıkarılması bekleniyor. Bu tür yolsuzluk iddiaları, kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığı ve denetim mekanizmalarının etkinliği konusunda önemli bir tartışma başlatıyor. Umuyoruz ki, bu soruşturma sonucunda gerçekler ortaya çıkarılır ve benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınır.